Bij Canvas Art Services kunt u niet alleen kunst huren, u kunt ook werk bij ons leasen (operationele lease). Deze constructie is  (fiscaal) interessant als u een eigen kunstcollectie wenst op te bouwen en werken niet direct wil aanschaffen.

Indien u er over denkt kunst te leasen maken wij samen met u een kunstbeleidsplan op: we komen bij u langs om gezamenlijk de mogelijkheden voor kunst in uw kantoor te inventariseren. Aan de hand van uw huidige kunstcollectie, locatie, organisatiecultuur en bedrijfsactiviteiten kunnen we met u een aankoopbeleid voor nieuw werk opstellen. We maken met u een selectie van werken uit de Canvas collectie, die we op onze locatie in de Kauwgomballenfabriek aan u presenteren.

Hoe werkt het?
Canvas Art Services stelt u werken ter beschikking voor een vooraf vastgestelde periode van 3 jaar. U betaalt gedurende deze 3 jaar een huurprijs van 34,2% van de verkoopwaarde.
Aan het einde van deze periode heeft u het recht om de kunstwerken te kopen tegen 10% van de verkoopwaarde, geldende bij aanvang van het leasecontract.
Totdat u het werk aanschaft kunt u gebruik maken van de kunst, maar blijft het werk in eigendom van Canvas Art Services.

Wat is uw voordeel?
Naast het voordeel van gespreide betaling, zijn de leasetermijnen fiscaal aftrekbaar (dit in tegenstelling tot koop, waarbij de kostprijs geactiveerd moet worden). Het leasen van kunst kan dus een fiscaal gunstige manier zijn om een kunstwerk aan te schaffen.