Wat wij doen
Canvas Art Services verhuurt sinds 1995 kunst uit de hele wereld. Canvas heeft een voorraad van duizenden werken van ruim 300 internationale kunstenaars. Bij een bezoek aan onze showroom maakt u een kleine reis om de wereld – zo vindt u hier landschapsfotografie uit Australië, collages uit Argentinië, grafiek uit Nederland en maatschappijkritische schilderijen van gerenommeerde Chinese kunstenaars. Het aanbod bevat ook werk van de jongste generatie kunstenaars uit Vietnam, sculpturen uit India en verrassende fotografie uit Korea en Nieuw-Zeeland. Behalve internationaal is de collectie dus ook zeer gevarieerd, met schilderijen, tekeningen, etsen, zeefdrukken, houtsneden, sculptuur en fotografie.

 

Om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen die zich afspelen in de hedendaagse kunst doen wij regelmatig onderzoek in binnen- en buitenland. Hierdoor kunnen we ieder jaar, naast het bestaande aanbod, nieuwe kunstenaars presenteren.
Canvas Art Services beschikt over een ruime ervaring in het inrichten van kantoren en het opstellen van kunstbeleidsplannen. Wij adviseren particulieren en bedrijven over het huren, leasen of kopen van kunst, maar ook over het aanleggen en beheren van een kunstcollectie. 
 
Wie wij zijn
Canvas werd in 1995 opgericht als ideële organisatie voor de ondersteuning van jonge kunstenaars in ‘niet-westerse’ landen door Joris Escher en Martijn Kielstra. Het idee leefde bij hun dat er overal in  de wereld talentvolle kunstenaars waren, maar dat die in Nederland (en Europa) niet of nauwelijks te zien waren. Tegelijkertijd was er in veel niet-westerse landen nauwelijks belangstelling voor kunst, laat staan dat er een goede markt was en een infra structuur met musea en galeries. Met tentoonstellingen, publicaties en een kunstuitleen wilden Joris en Martijn laten zien wat er gaande was in de wereld. En door de verkoop en verhuur van hun werk werden de kunstenaars ondersteunt.

Canvas was hiermee in de jaren negentig één van de pioniers in Nederland en Europa. Achteraf kan je stellen dat de opkomst van kunstenaars uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika de belangrijkste ontwikkeling is geweest in de hedendaagse kunst van de afgelopen twintig jaar.

Canvas heeft altijd heel veel onderzoek gedaan. Joris en Martijn, en later ook andere medewerkers, maakten vele onderzoeks-reizen en bezochten honderden ateliers. Doel van die reizen was om te kijken wat er in de betreffende landen gaande was en om talentvolle kunstenaars te vinden. Vervolgens werden er met kunstenaars samenwerkingen gestart, zowel voor tentoonstellingen in de galerie, als voor opname van hun werk in de kunstuitleen. Daarom zit er in de collectie van Canvas Art Services verrassend en kwalitatief hoogstaand werk. Bovendien is de collectie uniek. Veel werk kunt u in geen enkele andere kunstuitleen vinden.

Naast Australië en Nieuw-Zeeland werd tien jaar geleden ook besloten om grafiek van Nederlandse kunstenaars aan de collectie toe te voegen. Dat leverde een hele goede mix op. Tegenwoordig kan de kunst van Canvas Art Services uit alle landen komen.

Joris Escher nam in 2004 afscheid, maar Martijn Kielstra is er nog altijd bij en werkzaam als kunst-adviseur. Onlangs is Trijne Laroy het Canvas team komen versterken. Zij heeft jarenlang als account/project coördinator bij een groot advies kantoor gewerkt. Bij Canvas geeft zij leiding aan de organisatie van de uitleen en zal zij ook over kunst adviseren. Ook daar is ze heel bedreven in.

Canvas Art Services is gelieerd met Canvas Contemporary B.V., een galerie gespecialiseerd in hedendaagse kunst uit Azië. Meer informatie over de galerie vindt u op www.canvascontemporary.nl